کاهش اشتها و گرسنگی با 12 روش علمی

به گزارش آسمان تو، رژیم های کاهش وزن غالبا منجر به افزایش اشتها و گرسنگی شدید می شوند، به همین علت از دست دادن وزن و ثابت نگه داشتن آن بسیار سخت است.

کاهش اشتها و گرسنگی با 12 روش علمی

به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرنگاران، به طور کلی برای از دست دادن وزن، باید کالری دریافتی تان را کاهش دهید.

پروتئین کافی بخورید

اضافه کردن پروتئین به برنامه غذایی تان سبب می گردد که احساس سیری تان بیشتر گردد و در وعده های بعدی، غذای کمتری بخورید. برای مثال در یک مطالعه دو صبحانه با کالری برابر، مورد مقایسه قرار گرفتند: یکی حاوی تخم مرغ و دیگری نان. در طول 8 هفته این مطالعه، شرکت نمایندگانی که تخم مرغ خورده بودند، 65 درصد وزن بیشتر و 16 درصد چربی بیشتری از دست دادند.

مواد غذایی سرشار از فیبر بخورید

غذا های حاوی فیبر، سرعت خالی شدن معده را کند می نمایند و بر آزاد شدن هورمون های سیری تاثیر می گذارند. به علاوه فیبر می تواند احساس سیری را افزایش دهد. یک مطالعه نو، نشان داده است که افزودن غذا های مملو از فیبر مانند حبوبات و نخود سبز به وعده های غذایی، احساس سیری را تا 31 درصد افزایش می دهد. به علاوه، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های موجود در این مواد غذایی را نمی توان نادیده گرفت.

قهوه بنوشید

قهوه قادر است اشتها را کاهش بدهد. مطالعات نشان می دهند که قهوه آزاد شدن پپتید YY (PYY) را افزایش می دهد. این هورمون در واکنش به خوردن، در روده ها آزاد می گردد و حس سیری را افزایش می دهد. دانشمندان بر این باورند که سطح این هورمون در بدن، عامل مهمی در مشخص اندازه غذایی است که می خورید.

آب بنوشید

یکی دیگر از روش های کاهش گرسنگی و اشتها نوشیدن آب قبل از غذاست. در واقع نوشیدن آب قبل از وعده های غذایی می تواند اشتها را کاهش بدهد و بعد از غذا می تواند فرایند کاهش وزن را تسریع کند. در حقیقت مطالعات نشان داده اند کسانی که بلافاصله قبل از غذا دو لیوان آب می نوشند، 22درصد کمتر از کسانی که آب نمی نوشند، غذا می خورند. جالب است که آغاز وعده، با سوپ هم می تواند چنین تاثیری داشته باشد.

شکلات تلخ بخورید

اعتقاد بر این است که تلخی این نوع شکلات، به کاهش اشتها و میل به خوردن شیرینی جات یاری می نماید. محققان بر این باورند که اسید استاریک موجود در شکلات تلخ فرایند هضم را کند می نماید و احساس سیری را افزایش می دهد.

زنجبیل مصرف کنید

این ریشه خوراکی فواید زیادی برای سلامتی دارد. جالب است که تحقیقات اخیر، کاهش اشتها را هم به فهرست مزایای زنجبیل اضافه نموده اند. یک مطالعه نشان داد که مصرف 2 گرم پودر زنجبیل همراه با آب داغ، در وعده صبحانه می تواند سطح اشتها را کاهش بدهد.

غذا های تند بخورید

یک مطالعه نو اثر کپسایسین موجود درفلفل تند و شیرین را مورد آنالیز قرار داد. نتیجه این مطالعه نشان داد که این ترکیب می تواند به کاهش گرسنگی و افزایش احساس سیری یاری کند.

از بشقاب های کوچک بهره ببرید

استفاده از بشقاب سایز کوچک سبب می گردد که ناخودآگاه، سایز وعده های غذایی تان را کاهش بدهید، به این ترتیب اشتهایتان به مرور کم خواهد شد. یک مطالعه نشان داد که حتی کارشناسان تغذیه، با داشتن ظرف های عظیم تر، به طور ناخودآگاه 31 درصد بیشتر بستنی خوردند!

ورزش کنید

مطابق با تحقیقات اجرا شده ورزش، فعال شدن منطقه ها مرتبط با میل به خوردن غذا را در مغز کاهش می دهد و به این ترتیب، انگیزه خوردن هم کاهش می یابد. به علاوه، ورزش کردن سطح هورمون های گرسنگی را کاهش و احساس سیری را افزایش می دهد.

استرس تان را مدیریت کنید

استرس بیش از حد سطح هورمون کورتیزول را در بدن افزایش می دهد. به طور کلی اعتقاد بر این است که بالا بودن سطح این هورمون سبب می گردد میل بیشتری به خوردن غذا داشته باشید، هرچند اندازه این تاثیر بین آدم ها فرق دارد. به علاوه استرس ممکن است سطح هورمون PYY (نوعی هورمون سیری) را کاهش دهد.

خواب کافی داشته باشید

از روش های کاهش گرسنگی و اشتها می توان داشتن خواب کافی را نام برد. در واقع داشتن خواب خوب و کافی می تواند گرسنگی را کاهش بدهد. مطالعات ثابت نموده اند کمبود خواب اشتها و گرسنگی را تا 24درصد افزایش می دهد و سطح هورمون سیری را تا 26درصد کاهش می دهد.

اسید های چرب امگا3 مصرف کنید

اسید های چرب امگا3، به خصوص آن هایی که در انواع ماهی وجود دارند، می توانند سطح هورمون سیریِ لپتین را در بدن افزایش بدهند. این تاثیر تا کنون فقط روی افراد چاق و دارای اضافه وزن مشاهده شده است. برای اثبات اثربخشی امگا3 روی افراد لاغر تحقیقات بیشتری احتیاج است.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 25 مرداد 1400 بروزرسانی: 25 مرداد 1400 گردآورنده: asemaneto.ir شناسه مطلب: 1928

به "کاهش اشتها و گرسنگی با 12 روش علمی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاهش اشتها و گرسنگی با 12 روش علمی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید