طرز تهیه کرم کارامل خانگی خوشمزه به 3 روش
به گزارش آسمان تو، طرز تهیه کرم کارامل را در این مقاله دنبال کنید. کرم کارامل بدون فر با نشاسته؛ کرم کارامل با ژلاتین؛ و کرم کارامل خامه ای؛ سه نوع کرم کارامل خانگی خوشمزه هستند که قصد داریم در این مقاله به شما آموزش دهیم.
کارامل یکی از رنگ های خوراکی طبیعی است که بسته به نوع آن، در گروه های مختلف مواد غذایی به کار می رود. تحقیقات مختلف نشان می دهد که هیچ گونه عوارض سوء در اثر مصرف کارامل گزارش نشده است. رنگ کارامل نه تنها به مواد غذایی رنگ و طعم مطلوبی می دهد بلکه می تواند در صنایع غذایی به حذف یا مخفی کردن برخی عوارض نامطلوب یاری کند. کارامل در واقع، شیره شکر سوخته است که برای دادن رنگ طلایی و طعم تلخ و شیرین به برخی غذا ها زده می گردد. ساختن کارامل در مواقع لازم کار ساده ای است، ولی از آنجا که فاسد شدنی نیست نگهداری آن هم در شیشه دربسته اشکالی ندارد.
1. طرز تهیه کرم کارامل بدون فر با نشاسته
مواد لازم | |
کارامل سیاه | 1/2 پیمانه |
نشاسته | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 پیمانه |
خامه | 1 پیمانه |
وانیل | 1/4 قاشق چایخوری |
دستور تهیه:
- نشاسته را در آب سرد حل کنید و از صافی بگذرانید، سپس با یک پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و غلیظ گردد.
- برای تهیه کارامل سیاه، نیم پیمانه شکر را با اندکی آب در تابه کوچکی روی آتش ملایم ذوب کنید و تابه را مرتبا حرکت دهید تا شکر ذوب شده و یکسان حرارت ببیند؛ این کار را آنقدر ادامه دهید تا تمام شکر سیاه گردد. همین که دود از شکر ذوب شده بلند شد یک پیمانه آب در تابه بریزید و دوباره آن را به جوش آورید تا شکر سوخته در آب حل گردد.
- شکر، کارامل و اندکی وانیل به نشاسته اضافه نموده و بر روی حرارت ملایم هم بزنید تا شکر حل گردد.
- کرم کارامل را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا ولرم گردد.
- سپس خامه را اضافه نموده، هم بزنید و در یخچال قرار دهید تا سفتی آن به حدی برسد که بتوان با کاردک روی کیک مالید.
2. طرز تهیه کرم کارامل با ژلاتین
مواد لازم | |
تخم مرغ | 3 عدد |
شیر | 1/2 لیتر |
وانیل | 1/2 قاشق چایخوری |
ژلاتین | 2 ورق |
شکر | 3/4 لیوان |
شکر کارامل شده | 4-5 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
- تخم مرغ را با شکر بزنید تا سفت گردد.
- شیر را داغ کنید و با تخم مرغ، وانیل، شکر و ژلاتین مخلوط کنید تا همه مواد در شیر حل شوند.
- به محلول حاصل، حدود 10 دقیقه حرارت دهید و حرارت دادن را تا جایی ادامه دهید که محلول حباب نزند.
- برای کارامل کردن شکر، آن را با مقداری آب بجوشانید تا شکر بسوزد و کارامل عسلی حاصل گردد.
- شکر کارامل شده را کف ظرف گردی ریخته و مایه کرم کارامل را روی آن بریزید.
- ظرف را 20 دقیقه در فر 180 درجه سانتیگراد قرار داده، سپس از فر خارج کنید و پس از خنک شدن حدود 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد گردد.
3. طرز تهیه کرم کارامل خامه ای
مواد لازم برای تهیه کارامل | |
شکر زرد دانه درشت | 125 گرم |
آب | 150 میلی لیتر (1/4 پیمانه) |
دستور تهیه کارامل:
- 8 ظرف کوچک مخصوص فر با گنجایش 150 میلی لیتر را آماده کنید.
- برای تهیه کارامل، شکر زرد دانه درشت را همراه با آب داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل گردد.
- سپس محلول را خیلی سریع به جوش آورید و اجازه دهید تا مخلوط به رنگ طلایی قهوه ای درآید.
- قابلمه را از روی حرارت برداشته و کف آن را داخل کاسه ای پر از آب سرد فرو کنید تا مخلوط داخل قابلمه بیش از حد لازم نپزد.
- کارامل را سریع، اما با دقت زیاد داخل ظروف کوچک مخصوص فر بریزید تا فقط کف آن ها را بپوشاند.
مواد لازم برای تهیه کاستارد | |
آب | 300 میلی لیتر (1/2 پیمانه) |
شیر نارگیل غلیظ و سفت، خرد شده | 90 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
شکر دانه ریز | 1+1/2 قاشق غذاخوری |
خامه کم چرب | 300 میلی لیتر (1/2 پیمانه) |
دستور تهیه کرم کاستارد:
- برای تهیه کرم کاستارد، آب را داخل همان قابلمه بریزید و تکه های شیر نارگیل سفت را به آن اضافه کنید.
- قابلمه را از روی حرارت برداشته و مرتب هم بزنید تا نارگیل ها حل شوند.
- تخم مرغ ها، زرده تخم مرغ و شکر دانه ریز را داخل کاسه ای بریزید و با یک چنگال خوب بزنید.
- شیر نارگیل داغ را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا شکر به خوبی حل گردد.
- خامه را افزوده و مخلوط آماده شده را داخل یک پارچ بریزید.
- ظروف حاوی کارامل را داخل یک قالب عظیم کم عمق، مرتب بچینید و کف قالب را پر از آب سرد کنید. آب باید تا نصف ارتفاع ظروف بالا بیاید.
- مخلوط کاستارد را داخل ظروف محتوی کارامل بریزید و روی آن ها را با کاغذ روغنی یا فویل بپوشانید.
- قالب را با ظروف داخل آن، در فری که از قبل روی حرارت 150 درجه سانتیگراد یا 300 درجه فارنهایت گرم شده به مدت 40 دقیقه قرار دهید تا کاملا سفت شوند.
- قالب را از فر خارج نموده و اجازه دهید خنک گردد. سپس آن ها را داخل یخچال قرار دهید تا کاملا سرد شوند.
- برای سرو، لبه های هر کرم را با چاقو از دیواره ظرف جدا کنید تا دسر به راحتی بیرون آمده و داخل بشقاب برگردد.
- دسر کاراملی را همراه تکه های موز، ورقه های آناناس تازه و نارگیل رنده شده سرو نمایید.
رنگ های کاراملی از قهوه ای تیره تا مایع سیاه رنگ با بوی شکر سوخته و تا حدی تلخ می باشند که در آب براحتی حل می شوند. کارامل از عصاره مالت و ملاس بسیار تیره تر است و رنگ های متغیر آن، ابزاری برای تزئین شیرینی جات و نان ها از رنگ زرد خرمایی تا قرمز قهوه ای و حتی نزدیک به سیاه می باشند. قناد ها از کارامل به صورت پودر یا مایع برای رنگ کردن شیرینی جات استفاده می نمایند. رنگ کارامل 2 تا 6 بار از پودر کاکائو تیره تر است؛ بنابراین اگر بخواهید رنگ یک محصول قنادی را تیره تر کنید، ولی طعم آن زیاد کاکائویی نگردد می توانید از کارامل بهره ببرید. کارامل در نوشابه سازی، فراوری سرکه، نان های فانتزی، شیرینی و سس نیز کاربرد دارد.
ما در این مقاله شما را با طرز تهیه سه نوع کرم کارامل آشنا ساختیم که می توانند به عنوان دسر استفاده شوند. به شما پیشنهاد می کنیم این دسر خوشمزه را درست کنید و نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.
منبع: setare.com