طرز تهیه شیرینی پنجره ای با آرد برنج ، ترد و بهتر از قنادی
به گزارش آسمان تو، شیرینی پنجره ای با آن بافت ترد و ظاهر زیبای خود همواره زینت بخش میزهای پذیرایی است. این شیرینی خوشمزه را می توان با کم ترین مواد و به سادگی هرچه تمام تر در منزل درست کرد. در دنیای شیرینی پزی آن را با نام های مختلف می شناسند مانند نان پنجره ای، شیرینی خاتون یا رُزِت. کم ترین استفاده از مواد اولیه و دستوری آسان، هر کسی را ترغیب به درست کردن آن می نماید. در مطالب قبلی دستور تهیه شیرینی پنجره ای با آرد گندم را آنالیز نموده ایم که می توانید آن را بخوانید. در ادامه طرز تهیه شیرینی پنجره ای با آرد برنج را برایتان خواهیم گفت تا این شیرینی ترد را بهتر از قنادی برای عزیزان تان درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی پنجره ای با آرد برنج
- آرد برنج یک چهارم پیمانه
- آرد گندم یک پیمانه
- شیر یک پیمانه
- نشاسته گندم یک دوم پیمانه
- تخم مرغ پنج عدد
- زعفران دم نموده دو قاشق چای خوری
- هل یک چهارم قاشق چای خوری
- پودر قند به مقدار لازم
- روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
طرز تهیه شیرینی پنجره ای با آرد برنج
1. مواد اولیه شیرینی پنجره ای را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی پنجره ای با آرد برنج مواد لازم را مانند تخم مرغ و شیر برای چند دقیقه بیرون یخچال بگذارید تا هم دمای محیط شوند. ظرف مناسبی انتخاب کنید تا در آن شیر و نشاسته گندم را مخلوط کنید. این دو را به قدری هم بزنید که دانه های نشاسته کامل حل شوند. حال نوبت به تخم مرغ ها می رسد پس آن ها را داخل یک کاسه بشکنید. تخم مرغ ها را با چنگال آن قدر هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند. سپس زعفران دم نموده را داخل ظرف تخم مرغ ها بریزید. مخلوط را مجدد هم بزنید. حال که مخلوط تخم مرغ ها آماده هستند ترکیب نشاسته حل شده را به آن اضافه کنید. شما نشاسته ذرت را هم می توانید جایگزین نشاسته گندم کنید پس طرز تهیه شیرینی پنجره ای با نشاسته ذرت را بخوانید.
2. مابقی مواد را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی پنجره ای با آرد برنج باید میزان آرد گندم گفته شده را طی چند مرحله الک نموده و به مخلوط اضافه کنید. پس از هر بار اضافه کردن آرد گندم باید مایه شیرینی را با همزن هم بزنید تا مایه شیرینی تان کمی غلیظ گردد. حال هل را اضافه و با لیسک هم بزنید. در نهایت نوبت به آرد برنج می رسد که باید آن را طی چند مرحله الک نموده سپس داخل ظرف بریزید. مخلوط شیرینی پنجره ای را با لیسک خوب هم بزنید. در این مرحله از آماده سازی باید مایه ای غلیظ و یک دست داشته باشید. پیشنهاد ما به شما خواندن طرز تهیه شیرینی پنجره ای بدون نشاسته است که طعم آن دست کمی از دیگر شیرینی ها ندارد.
3. شیرینی پنجره ای را سرخ کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی پنجره ای با آرد برنج نوبت به سرخ کردن آن ها می رسد. یک تابه گود و مناسب انتخاب کنید. آن را تا نصفه پر از روغن کنید. قالب شیرینی را داخل روغن داغ بگذارید تا آن هم آماده گردد. سپس قالب را داخل خمیر شیرینی فرو ببرید تا کمی مایه به داخل قالب بچسبد. قالب را کمی داخل روغن نگه دارید تا از آن جدا گردد. هر طرف را به مدت یک دقیقه داخل روغن سرخ کنید. شیرینی ها را از روغن خارج کنید. با گرفته شدن روغن اضافه شان، روی آن ها به مقدار دلخواه پودرقند بریزید. شیرینی ها را برای سرو داخل ظرف موردنظرتان بچینید. شما با خواندن دستور تهیه شیرینی پنجره ای بدون قالب می توانید آن را در سه سوت درست کنید.
نکات تکمیلی تهیه شیرینی پنجره ای با آرد برنج
شیرینی پنجره ای همواره برترین گزینه برای پذیرایی در میهمانی ها و دورهمی ها به شمار میرود پس با خواندن نکات تکمیلی زیر مراحل تهیه آن را به راحتی پیش ببرید.
آرد شیرینی پنجره ای
در طرز تهیه شیرینی پنجره ای نمی توان منکر اهمیت آرد شد چراکه غلظت مایه شیرینی به آن بستگی دارد. آرد برنج یکی از پر مصرف ترین آردها در دنیای شیرینی پزی است و در تهیه فرنی و پنکیک کاربردهای فراوانی دارد. از سویی دیگر آرد برنج برترین جایگزین آرد گندم محسوب می گردد. در آخر آن که با خواندن مطلب طرز تهیه آرد برنج خانگی می توانید خودتان آن را در منزل درست کنید.
انتخاب نشاسته برای تهیه شیرینی پنجره ای
مهم ترین ماده اصلی در طرز تهیه شیرینی پنجره ای نشاسته است که باید در انتخاب آن دقت کرد. از برترین نشاسته ها می توان به نشاسته گل و ذرت اشاره نمود. نشاسته ذرت جدا از آن که بافت نرم و لطیفی به شیرینی تان می دهد از خرد شدن آن هم جلوگیری می نماید. نشاسته گل را به راحتی با پودر نشاسته می توانید جایگزین کنید. ناگفته نماند که طرز تهیه شیرینی پنجره ای با ماست را هم در کتاب کاله می توانید بخوانید.
طریقه سرخ کردن شیرینی پنجره ای
در طرز تهیه شیرینی پنجره ای با آرد برنج هنگام سرخ کردن شیرینی ها باید قالب تان به مقدار کافی داغ شده باشد تا با قرار دادن قالب در مایه شیرینی، مایه از بالای قالب بیرون نزند. به این معنا که تمام مواد را داخل مایع فرو نبرید. دقت داشته باشید که با فرو بردن تمام قالب در مایه، مواد در روغن از قالب جدا نمی گردد. برای پذیرایی از میهمان هایتان می توانید شیرینی زبان با خمیر هزارلا آماده با و بدون فر درست کنید.
عدم جدایی شیرینی پنجره ای از قالب
مایه شیرینی به دلایل مختلفی از قالب جدا نشده و هنگام سرخ شدن در روغن خرد می گردد که از میان آن ها می توان به داغ نبودن قالب، سرد شدن روغن، ته نشین شدن مایه شیرینی، پف کردن شیرینی و چسبیدن به اطراف قالب اشاره نمود. در نهایت شما باید هربار مایه را هم بزنید تا ته نشین نگردد. اگر تمام نکات بالا را رعایت نموده اید اما باز هم مایه از قالب جدا نشد به احتمال زیاد مایه زیادی به قالب چسبیده و ضخیم شده است.
غلظت مایه شیرینی پنجره ای با آرد برنج
غلظت مایه شیرینی پنجره ای باید نرمال باشد، نه خیلی شل و نه خیلی سفت. در صورت شل بودن مایه شیرینی باید یک قاشق غذاخوری آرد سفید به آن اضافه نمایند و اگر حس کردید که مایه شیرینی تان سفت است باید به آن نصف استکان شیر سرد یا آب سرد به آن اضافه کنید. اگر در مقدار گیری مواد اولیه برای تهیه این شیرینی خوشمزه دچار مشکل شدید می توانید طرز تهیه شیرینی پنجره ای با پیمانه لیوان را بخوانید.
طعم دهنده های متنوع شیرینی پنجره ای
شیرینی پنجره ای با آرد برنج را تنها با زعفران نمی توان درست کرد چراکه به راحتی می توانید یک قاشق چای خوری پودر قهوه یا کاکائو به آن اضافه کنید. از دیگر طعم دهنده های شیرینی پنجره ای استفاده از رنگ خوراکی است که ظاهر شیرینی را هم تغییر می دهد. طرز تهیه شیرینی پنجره ای رنگی که باید چند قطره رنگ خوراکی به مایه اضافه کنید و قالب بزنید را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
یکی دیگر از روش های تهیه متفاوت شیرینی پنجره ای این است که دو شیرینی را روی هم قرار دهید، در حالی که وسط شیرینی را با کرم پیراشکی پر می کنید. این مدل شیرینی مناسب پذیرایی در تولد و جشن ها است.
منبع: کتاب کاله