چه دلایلی باعث تغییر طعم غذای هواپیما می گردد؟

به گزارش آسمان تو، غذاهایی که در هواپیماها سرو می شوند طعم های خاص و متفاوتی دارند. تمام کسانی که تا به امروز این غذاها را چشیده اند، متوجه این تفاوت شده اند. برای این امر چند دلیل علمی مطرح شده است که می توان به بسته بندی صنعتی این غذاها، رطوبت بسیار کم کابین هواپیما و عوامل روان شناختی اشاره نمود.

چه دلایلی باعث تغییر طعم غذای هواپیما می گردد؟

وقتی در ارتفاع 40000 پایی از سطح زمین هستید، آب میوه ای که می خورید طعم متفاوتی می دهد. نه تنها آب میوه، بلکه تمامی مواد غذایی وقتی آن ها را در هواپیما می خورید، مزه اش کمی متفاوت است و برای آن دلیل علمی وجود دارد. قبل از این که وارد جزییات شویم، اجازه دهید موضوع را کاملا روشن کنم. غذاهای بسته بندی شده صنعتی که در برنامه غذایی هواپیماها وجود دارد، خالی از ایراد نیست. همه آن ها منجمد، خشک و بسته بندی شده هستند که کمی باعث عوض شدن طعم غذا می گردد. سرآشپزهای هواپیما برای سیر کردن مسافران و راضی بودن آن ها از غذا تدابیر زیادی اندیشیده و پیشرفت های چشم گیری نیز داشته اند.

رطوبت داخل کابین هواپیما در واقع از رطوبت برخی بیابان ها کمتر است. در برخی موارد رطوبت آن می تواند به کمتر از 12 درصد برسد. در چنین محیطی، حس چشایی و بویایی شما تغییر نموده و طعم ها را به درستی تشخیص نمی دهد. در واقع لحظه ای که شما وارد هواپیما می شوید، رایحه ها در حس بویایی شما آغاز به تغییر می نمایند اما با اوج دریافت هواپیما یک باره کاهش می یابد. غذاهای شیرین و شور بیشتر از سایر طعم ها دست خوش تغییر می شوند. طبق مطالعاتی که موسسه فرانهوفر منتشر نموده، جو کابین هواپیما توانایی شما را در تشخیص این طعم ها تا 30 درصد کاهش می دهد، مثل این که پرزهای چشایی شما بی حس شوند. یک خبر خوب: تمامی طعم های خوشمزه دیگر (تند، تلخ، شور) تا اواسط پرواز طعم خود را حفظ می نمایند. پس زمانی که به دنبال جبران طعم های از دست رفته هستید، چه کار باید بکنید؟ باید به غذا نمک بیشتری اضافه کنید و این دقیقا کاری است که شرکت های هواپیمایی انجام می دهند.

طعم مایعات در هواپیما با جاهای دیگر فرق می نماید حتی اگر همان شربت یا آب میوه را در دو شرایط جوی مختلف بچشید. مایعات در محیط های مختلف منبسط و منقبض می شوند.

فشار کم و رطوبت شاید تنها دلیل این امر نباشند: بی بی سی گزارشی منتشر نموده که طبق آن مردم در مکان های شلوغ و پرسر و صدا طعم شوری و شیرینی غذا را نسبت به مکان های خلوت، کمتر حس می نمایند. گفته می گردد ترکیب طعم های خوشمزه که حاوی 5 طعم جادویی است و معنی دیگری به واژه خوشمزه اضافه می نماید، در مکان های شلوغ تشدید می گردد. در حقیقت بیشتر سرآشپزهای هواپیماها از این ترکیب برای درست کردن غذاهای خوشمزه به نفع خود استفاده می نمایند که در غیر این صورت غذایی که ارایه می دهند باب میل مسافران نخواهد بود. نکته دیگری که هنگام سفارش غذا باید به ذهن بسپارید این است: طعم برخی چاشنی ها مانند هل، ادویه کاری و علف لیمو در ارتفاعات بالا بیشتر احساس می گردد.

منبع: الی گشت
انتشار: 9 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: asemaneto.ir شناسه مطلب: 914

به "چه دلایلی باعث تغییر طعم غذای هواپیما می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه دلایلی باعث تغییر طعم غذای هواپیما می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید