فشار حقوق بشری ها بر گوترش برای تقبیح اقدامات چین علیه مسلمانان
به گزارش آسمان تو، پنج سازمان حقوق بشری از دبیرکل سازمان ملل متحد خواستند تا اقدام دولت چین در بازداشت بیش از یک میلیون مسلمان در منطقه سین کیانگ (شین جیانگ) را محکوم کند و خواهان تعطیلی فوری کمپ های بازداشت دولت پکن گردد.

با تور چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید.
به گزارش خبرنگاران، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این سازمان ها سه شنبه در نامه ای خطاب به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، اقدامات مذکور را گامی مهم در مواجهه با یکی از کلیدی ترین چالش های حقوق بشری دوران ما توصیف کردند.
این نامه به امضای دیده بان حقوق بشر، عفو بین الملل، کمیسیون بین المللی حقوقدان ها، فدراسیون بین المللی حقوق بشر و کنفرانس جهانی اویغورها رسیده است.
انتقاد علیه بازداشت اویغورها و دیگر اعضای گروه های قومی مسلمان به دست چین، افزایش یافته و گوترش پیشتر از سوی گروه های حقوق بشری و بعضی از دولت ها بابت رویکرد غیر علنی و ناکامی در مواجهه آشکار با این بحران مورد انتقاد قرار گرفته است.
دولت چین، این سایت های بازداشت را مراکز حرفه ای برای آموزش و ارتقای مهارت ها معرفی می نماید و شدیدا از درخواست 22 کشور غربی که خواهان خاتمه بازداشت های خودسرانه جمعی و دیگر سوء رفتارها با اویغورها و دیگر مسلمانان در منطقه سین کیانگ شده اند، انتقاد نموده است.
چین اوایل سال جاری در واکنش به انتقاد از کمپ های بازداشت و دیگر تدابیر امنیتی سرکوبگرایانه خود در این منطقه عمدتا مسلمان نشین، در گزارشی از بازداشت حدود 13 هزار تن که از آن ها به عنوان تروریست یاد کرد و همچنین انهدام صدها باند تروریستی از سال 2014 در سین کیانگ اطلاع داد.
این پنج سازمان حقوق بشری به آنتونیو گوترش علیه اتخاذ هرگونه اقدامی که احتمالا به داستان سرایی پکن اعتباری بدهد که بازداشت های غیر قانونی بیش از یک میلیون اویغور و دیگر مسلمانان را یک تدبیر ضروری برای مقابله با تروریسم، نشان دهد هشدار دادند.
آن ها در این نامه تاکید کردند، دبیرکل سازمان ملل متحد نه تنها از انتقاد آشکار از چین خودداری نموده است بلکه با وجود نگرانی های حقوق بشری حاصل از اقدامات پکن، ابتکار کمربند و جاده پکن را که سین کیانگ در آن بخش اصلی برشمرده می گردد، ستوده است.
این گروه های حقوق بشری اعلام کردند: سکوت همگانی بر سر بازداشت جمعی در سین کیانگ، آن هم به بهانه چنین تفسیر پر مناقشه ای، حامل پیغام دلخراش رهاشدگی به میلیون ها مسلمان ترک زبان است که در هراس مداوم برای جان خودشان و خانواده هایشان به سر می برند.
سازمان های حقوقی مذکور از دبیرکل سازمان ملل متحد خواستند تا برای شنیدن گرفتاری این مردمان با نمایندگان اویغورها به صورت مستقیم دیدار داشته باشد. این گروه های حقوق بشری گفتند، توجه دبیرکل سازمان ملل به این موضوع اهمیت دارد.
منبع: خبرگزاری ایسنا