طرز تهیه آش امام سجاد؛ آش محلی و خوشمزه قزوینی

به گزارش آسمان تو، آش یکی از بهترین و پرطرفدارترین خوراک های ایرانی است و تنوع بسیار زیادی هم دارد. حتی ممکن است یک نوع آش، در شهر های مختلف، به شیوه های متفاوتی پخته گردد. بد نیست بدانید که آش رشته یکی از آسان ترین آش هایی است که معمولا در همه ایران تهیه می گردد. اما همانطور که می دانید تقریبا همه شهر ها حداقل یک آش را مخصوص و خاص خود دارند. در قزوین هم همینطور است. یکی از پرطرفدارترین آش های قزوین، آش امام یا همان آش امام سجاد است که به آن آش ماش یا آش بلغور هم گفته می گردد، چون در طرز تهیه آن از حبوبات و بلغور استفاده می گردد. این آش را معمولا در مراسم مذهبی تهیه می نمایند و البته مناسب زمستان هم است. در ادامه طرز تهیه آش امام قزوینی را بخوانید.

طرز تهیه آش امام سجاد؛ آش محلی و خوشمزه قزوینی

مواد لازم

گوشت گوسفندی: 500 گرم

آب گوشت یا آب قلم: 1 لیوان دسته دار فرانسوی

پیاز: 2 عدد متوسط

فلفل سبز: 1 عدد

برنج: 1 لیوان دسته دار فرانسوی

ماش: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی

بلغور: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی

عدس: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی

لوبیا چشم بلبلی: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی

لوبیا قرمز: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی

پودر دارچین: 1/2 قاشق چای خوری

نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

طرز تهیه آش امام قزوین

پیش از هر چیز همه حبوبات را در آب خیس کنید. برنج را در ظرف جدا بخیسانید. گوشت را بشویید و به شکل مکعبی برش بزنید. گوشت را به همراه فلفل دلمه و 1 پیاز که به 4 قسمت برش زده اید، در یک قابلمه بریزید و روی آن را به اندازه 2 تا 3 لیوان آب جوش بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. به آن زردچوبه و فلفل اضافه کنید و اجازه دهید کاملا بپزد.

در یک قابلمه لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی و ماش بریزید. بعد از اینکه مواد کمی پختند و نرم شدند، عدس و برنج را هم اضافه کنید. بعد از نیم پز شدن، به آن مقداری زردچوبه، فلفل و نمک اضافه کنید. گوشت را بعد از اینکه پخت، ریش ریش کنید. در یک قابلمه یک پیاز را خلالی یا نگینی خرد و سرخ کنید.

گوشت ریش ریش شده را به همراه آب گوشت یا آب قلم به پیاز اضافه کنید. همه حبوبات و برنجی را که از قبل پختیم، به گوشت اضافه کنید و نصف میزانی که دارچین داشتیم، به آن بیفزایید تا مواد با هم بپزند و جا بیفتند. نمک و فلفل غذا را به میزان دلخواه اضافه کنید.

هر از گاهی مواد را به هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی آش غلیظ شد، آن را در ظرف مناسب سرو کنید. روی آش امام را با بقیه دارچین تزیین کنید.

فوت و فن های طرز تهیه آش امام قزوین

طرز تهیه و فوت و فن آش امام سجاد ؛ آش محلی و خوشمزه قزوینی

*می توانید روی آش را با پیاز داغ، کمی سبزیجات و حتی کشک هم تزیین کنید.

*می توانید فلفل دلمه و پیاز را سرخ کنید و همه حبوبات را به همراه آب گوشت یا قلم در آن بپزید.

*برای لعاب بیشتر یک قاشق آرد را در 1/2 لیوان دسته دار حل و در 13 دقیقه پایانی به مواد اضافه کنید.

*می توانید از هر سبزی که دلخواهتان است در طرز تهیه آش امام بهره ببرید.

منبع: گردشبان
انتشار: 7 اسفند 1399 بروزرسانی: 7 اسفند 1399 گردآورنده: asemaneto.ir شناسه مطلب: 1625

به "طرز تهیه آش امام سجاد؛ آش محلی و خوشمزه قزوینی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش امام سجاد؛ آش محلی و خوشمزه قزوینی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید