قدیمی ترین شکل از حیات در سنگ 2 میلیارد ساله پیدا شد

به گزارش آسمان تو، پژوهشگران میکروب های زنده را در یک سنگ 2 میلیارد ساله کشف کردند که قدیمی ترین نمونه از حیات میکروبی کشف شده تا امروز محسوب می گردد.

قدیمی ترین شکل از حیات در سنگ 2 میلیارد ساله پیدا شد

به گزارش خبرنگاران ، تجمعی از میکروب ها در شکستگی یک سنگ 2 میلیاردساله کشف شده است. این سنگ از مجتمع آذرین بوشوِلد در آفریقای جنوبی حفاری شده و قدیمی ترین نمونه از میکروب های زنده است که تا به امروز در صخره های باستانی کشف شده است.

گروه پژوهشی از سه نوع تصویربرداری طیف سنجی مادون قرمز، میکروسکوپ الکترونی و میکروسکوپ فلورسنت استفاده کردند تا مطمئن شوند میکروب ها بومی نمونه هسته باستانی هستند و در نتیجه آلودگی در طول بازیابی و فرآیند مطالعه ایجاد نشده اند.

به نقل از ایرنا، پژوهش روی این میکروب ها یاری می نماید تکامل اولیه حیات و بعلاوه جست وجوی حیات فرازمینی در نمونه های سنگی مشابه قدیمی که از مریخ بازگردانده شده اند را بهتر بفهمیم.

کلنی های (تجمع های) میکروب ها در صخره های که فاصله زیادی از سطح دارند زندگی می نمایند و توانسته اند هزاران و حتی میلیون ها سال زنده بمانند. به نظر می رسد این میکروب های کوچک و انعطاف پذیر به ندرت در بازه های زمانی زمین شناسی تکامل می یابند؛ بنابراین به ما فرصت می دهند تا به گذشته نگاه کنیم.

مجتمع آذرین بوشولد (BIC)، که نمونه سنگ در آن کشف شده است، در شمال شرقی آفریقای جنوبی واقع شده است. این منطقه زمانی تشکیل شد که ماگما (مواد مذاب درون زمین که بسیار گرم است و و زیر فشار شدید در زیر پوسته زمین قرار گرفته است) به آرامی در زیر پوسته زمین سرد شد به علت ذخایر معدنی غنی اش شناخته شده است و مساحتی در حدود 66 هزار کیلومتر مربع (تقریباً به میزان ایرلند) دارد.

این منطقه حاوی بعضی از غنی ترین ذخایر سنگ روی زمین است که حدود 70 درصد از پلاتین استخراج شده در دنیا را شامل می گردد.

5858

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 20 مهر 1403 بروزرسانی: 20 مهر 1403 گردآورنده: asemaneto.ir شناسه مطلب: 2502

به "قدیمی ترین شکل از حیات در سنگ 2 میلیارد ساله پیدا شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قدیمی ترین شکل از حیات در سنگ 2 میلیارد ساله پیدا شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید