طرز خشک کردن میوه در خانه

به گزارش آسمان تو، در این پست قصد داریم طرز خشک کردن میوه در خانه را بهتون آموزش بدیم، پس باماه همراه باشید. گاهی ما احتیاج به مصرف میوه هایی داریم که مخصوص فصل دیگری هستند و نمی توانیم ان میوه ها را به تازگی تهیه کنیم پس در صورت تمایل می توانیم با خشک کردن این میوه ها از انها در چهار فصل استفاده کنیم .

طرز خشک کردن میوه در خانه

جهت دریافت خدمات پتینه با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

خشک کردن میوه ها بهترین راه برای خراب نشدن میوه های مورد علاقه و یا اضافی است . بیشتر میوه های موجود در بازار قابل خشک کردن هستند اما مسئله مهم طرز خشک کردن میوه بصورت صحیح است. میوه ها در صورت خشک شدن ترد میشوند اما مواد مغذی موجود در آنها تفاوت چندانی با میوه تازه ندارد. از میوه خشک می توان به صورت میان وعده و حتی در مصارف دیگری همچون دسر ، غذا و … استفاده نمود .

نحوه خشک کردن میوه

میوه های خشک منبع غنی ویتامین های A، B1، B2، B3، B6 و پانتوتنیک اسید و نیز املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس و منگنز هستند و هر 100 گرم میوه خشک تقریباً برابر 250 کالری انرژی و 1 تا 5 گرم پروتئین را دارا است .

روش های خشک کردن میوه

نحوه خشک کردن میوه با استفاده از آفتاب

میوه ها را نسبت به سلیقه خود خرد و یا نصف نموده و به مدت چند روز در محیطی تمیز در معرض نور خورشید قرار دهید . هرچقدر برش های شما نازک تر باشند میوه ها زودتر خشک میشوند . برای خشک کردن میوه ها باید یک روز گرم آفتابی را که رطوبت هوا زیر 60 درصد و هوا هم آفتابی و گرم باشد انتخاب نمایید بهتر است که میوه ها را در ظرف و یا سینی ضد زنگ و یا استیل و یا تور فلزی قرار دهید . با استفاده از دو عدد اجر سینی میوه ها را از سطح جدا کنید ، اجر به خشک شدن سریع تر میوه ها در زیر سینی و تور یاری میکند . هر روز به میوه ها سر بزنید و میوه هایی که زودتر ترد و خشک شده اند را بردارید .

طرز خشک کردن میوه با استفاده از آفتاب

توجع کنید که هوای خنک شب می تواند میوه ها را دوباره مرطوب کند پس ضروری است سینی را شب در جای خشک و سرپوشیده قرار دهید.

در روشی دیگر میتوانید همان کار را انجام داده اما اینبار از سبد های چوبی بهره ببرید این برای میوه های همچون الو که نمی خواهید ان را نصف کنید بسیار مناسب تر میباشد .

خشک کردن میوه با آفتاب

حتما به یاد داشته باشید بهترین روش برای خشک شدن در هوای باز به اینگونه است که میوه ها از سطح فاصله داشته باشند .

همانند تصویر بالا .

خشک کردن میوه در فر

اگر فضایی مناسب و کافی برای پهن کردن میوه ها زیر نور مستقیم خورشید ندارید و نمی توانید میوه ها را زیر نور افتاب خشک کنید ، بهترین و کم هزینه ترین راه برای خشک کردن میوه ها درون فر است هرچند که پهن کردن میوه ها در بیرون شهر های عظیم که دارای هوای آلوده و گرد و غبار هستند قطعا کار درستی نیست. خشک کردن میوه در فر یکی دیگر از روش هایست که شما میتوانید میوه مورد علاقه یتان را خشک کنید . با استفاده از کاغذ مومی یا لاینرهای سیلیکونی و سینی فر یا توری های گرد مخصوص پیتزا می توانید این کار را به راحتی انجام دهید . در درجه اول برای به حداقل رساندن رشد باکتری هنگام خشک کردن باید میوه ها را در دمای پایین گرم کنید تا آب آنها به قدر کافی تبخیر گردد .

  • برای میوه هایی همچون توت باید انهایی که کاملا رسیده است را انتخاب کنید.
  • میوه را با آب سرد بشویید و قسمت های لکه دار و خراب را با دقت جدا کنید.
  • اگر میوه هسته یا دانه دارد، آن را بیرون بیاورید و ساقه توت ها را نیز جدا کنید.
  • میوه ها را به صورت هم اندازه برش بزنید تا در مدت زمان یکسانی خشک شوند.

بعضی میوه ها مانند هلو، شلیل و سیب در صورتی که پوست شان گرفته گردد، بهتر خشک می شوند.

  • بهترین راهکار برای پوست دریافت این گونه میوه ها این است که میوه را به مدت 30 ثانیه در آب جوش بریزید و سپس ان را در اورده و دوباره داخل یک ظرف آب یخ بریزید با این روش پوست میوه ها به راحتی جدا خواهد شد .
  • روش دیگر کندن پوست میوه از طریق چاقو و یا پوست کن میباشد که به دقت زیادی نیاز دارد تا میوه به اصراف نرود .

حفظ رنگ میوه

خشک کردن میوه

اگر میخواهید میوه ها پس از خشک شدن رنگشان را حفظ نمایند و میزان تغییر رنگ شان به حداقل برسد کافیست آنها را در آب لیمو و آب بخیسانید. میوه ها را 5 الی 10 دقیقه درون این ترکیب قرار داده و سپس در آبکش خالی کنید و به آرامی میوه ها را روی یک دستمال بدون پرز تکان دهید تا خشک شوند .

بعد از انجام مراحل بالا و اماده کردن میوه ها حال میتوانید ان را در فر قرار دهید.

  • فر را از قبل در دمای 54 تا 71 درجه سانتی گراد گرم کنید. دمای فر برای خشک کردن میوه ها باید درست باشد ، داغ بودن بیش از حد باعث سوختن میوه ها می گردد .
  • برای میوه های برش خورده نازک مانند سیب یا هلو از درجه حرارت پایین تر بهره ببرید اما برای توت فرنگی ها و سایر توت های کامل از دمای بالاتر بهره ببرید.
  • روی سینی فر را با کاغذ مومی بپوشانید تا بعد از خشک شدن مشکل جدا کردن نداشته باشید .
  • تکه های میوه را در یک لایه طوری بچینید که روی هم قرار نگیرند و کمی فاصله بین شان وجود داشته باشد.
  • برای جلوگیری از جمع شدن (لوله شدن) میوه ها در حین خشک شدن، یک توری گرد مخصوص پیتزا یا یک لاینر سیلیکونی روی آنها قرار دهید.
  • میوه ها را درون فر بگذارید و هر دو ساعت یک بار، سینی فر را بچرخانید.
  • در آغاز خشک کردن، برای سرعت بخشیدن می توانید دما را از 65 تا 70 درجه سانتی گراد (150 تا 160 درجه فارنهایت) بالا ببرید تا وقتی که رطوبت سطح تبخیر گردد. به محض اینکه سطح میوه ها خشک به نظر رسید، دما را بین 50 تا 60 درجه سانتی گراد (120 تا 140 درجه فارنهایت) تنظیم کنید.
طرز خشک کردن میوه

نکته

در فر برقی (توستر) توزیع دمایی در آن یکنواخت نیست ، میوه ها را طی فرایند خشک کردن چندین بار زیر و رو کنید تا هر دوی روی میوه ها به طور یکسان خشک گردد .

زمان تقریبی برای خشک شدن میوه های مختلف در فر

آلو: 6 ساعت

گلابی: 6 ساعت

هلو: 6 ساعت

موز: 6 ساعت

سیب: 6 ساعت

انگور: 8 تا 10 ساعت

پوست مرکبات: 8 تا 10 ساعت

گیلاس: 12 ساعت

توت فرنگی: 12 ساعت

زردآلو: 12 ساعت

میوه های کم اب زمان کمتر و میوه های آبدارتر زمان بیشتری می برند .

طریقه خشک کردن میوه در فر

بعد از خشک کردن میوه ها اکثرا ان ها رنگ خود را از دست می دهند و کدر و سیاه میشوند برای جلوگیری از این حالت از شربت غلیظ اب شکر بهره ببرید .

  • برای درست کردن شربت یک قابلمه مناسب را با یک لیوان آب پر می کنیم و سپس یک لیوان شکر به آن اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش بیاید و غلیظ گردد.(تقریبا 15 دقیقه طول میکشد تا آماده گردد)
  • در مرحله بعد میوه هایی که میخواهیم خشک کنیم را به صورت خلالی یا چیپسی برش می دهیم و داخل شربت می زنیم ، میوه ها را بعد از خارج کردن از شربت کمی تکان می دهیم تا شربت اضافی از روی میوه بریزد.
  • یک کاغذ روغنی کف سینی فر می گذاریم و میوه ها را در ظرف فر میچینیم ، فر را روی کمترین درجه حرارت ممکن روشن می کنیم سپس سینی را داخل فر می گذاریم و تا زمان خشک شدن میوه ها صبر می کنیم.

نکته ها

  1. شربت برای این است که میوه خشک ما زمان آماده شدن تغییر رنگ کمتری داده و سیاه نگردد . شیرین کردن میوه بستگی به سلیقه و میل خود شما دارد .
  2. بهتر است برای به دست اوردن چیپس میوه های خوب حتما از میوه های دست چین شده ، رسیده و سفت بهره ببرید .
  3. استفاده بیش از حد از شربت باعث می گردد میوه ها بسوزند پس حتما در این مورد دقت کافی داشته باشید و حتما ان را بعد از بیرون اوردن تکان دهید و شربت اضافی را بگیرید .

از چه میوه های می توان به عنوان چیپس میوه استفاده کرد ؟

از انواع میوه ها مانند :

  • سیب
  • لیمو
  • شلیل
  • آناناس
  • موز
  • پرتقال
  • توت فرنگی
  • گلابی
  • کیوی
  • خرمالو
  • آلو و …

می توانید برای تهیه چیپس میوه بهره ببرید.

خشک کردن از طریق دستگاه خشک کن

امروزه دستگاه های متنوعی برای خشک کردن میوه در خانه وارد بازار شده است که مخصوص همین کار هستند و زحمت کمتری نسبت به روش های قبل دارند برای این کار کافیست دستگاه خشک کن را روی حالت میوه قرار دهید و اگر نسبت به نوع دستگاه این حالت را نداشت میتوانید دستگاه را روی 57 درجه سانتی گراد تنظیم کنید . میوه ها معمولا بین 24 تا 48 ساعت خشک دز این دستگاه خشک میشوند . توجه کنید کهمیوه ها را کاملا مرتب روی خشک کن قرار دهید تا با یکدیگر تماس نداشته باشند . بعد از 24 ساعت میوه ها را چک کنید تا خیلی خشک نشوند بعد از آن هر 6 تا 8 ساعت چک کنید .

شما می توانید با استفاده از فر ، توستر و یا دستگاه میوه خشک کن، چیپس های ترد و طلایی رنگ میوه درست کنید.

خشک کردن میوه با دستگاه خشک کن

مناسب ترین روش های بسته بندی شامل است از :

  • کیسه های فریزر پلاستیکی
  • ظروف پلاستیکی با درب
  • بسته بندی وکیوم

بهترین راه نگهداری از میوه های خشک چگونه است؟

  • نگهداری بهینه میوه های خشک، مستلزم بسته بندی و رعایت شرایط محیطی مناسب نگهداری آنها است. یعنی بسته بندی باید به گونه ای باشد که هرگونه رطوبت، اکسیژن و نور به آنها نفوذ نکند.
  • منظور از شرایط محیطی هم نگهداری میوه های خشک در دمای پایین، رطوبت نسبی پایین و به دور از تابش مستقیم نورخورشید است.
  • برای خشک کردن میوه در خانه از مواد نگهدارنده استفاده نمی کنید بنابراین حتماً باید در جای خنک نگهداری گردد؛ در غیر این صورت مورد هجوم حشرات قرار گرفته و به سرعت از بین می فرایند.
  • اصولاً میوه های خشک باید در دمای نزدیک به صفر قرار بگیرند تا تازگی خود را حفظ نمایند. میوه هایی که به خوبی خشک نشده باشند، مقداری رطوبت دارند که اگر در فضای باز بمانند ، در زمانی کوتاه دچار کپک زدگی شده و از بین می فرایند. پس باید در هنگام خشک کردن میوه ها رطوبت آن ها را در نظر بگیرید و سعی گردد مرطوب نماند.
  • برای افرادی که میوه خشک خرید می نمایند بهترین توصیه این است که این محصولات را در یخچال نگهداری نمایند.

در صورت نگهداری میوه خشک در یخچال، هم زمان ماندگاری میوه های خشک ، بیشتر شده و به حدود یک سال خواهد رسید و هم در کیفیت و تازگی شان تغییری پیش نخواهد آمد.

منبع: هفت گنج
انتشار: 22 شهریور 1399 بروزرسانی: 22 شهریور 1399 گردآورنده: asemaneto.ir شناسه مطلب: 1291

به "طرز خشک کردن میوه در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز خشک کردن میوه در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید