سلامتی را با هم تقسیم کنیم

به گزارش آسمان تو، هر چه کنی به خود کنی گر همه نیک و بد کنی این یکی از مثل های خوب ایرانی است که قدیمی ها از آن استفاده بیشتر و بهتری می کردند.

سلامتی را با هم تقسیم کنیم

این که خودت در مرکز همه هستی قرار داری؛ اگر کار بدی کنی، سریع تر از آنچه فکر می کنی به سمتت برمی شود. کارهای خوب هم از این قاعده مستثنا نیست و به گفته اندیشمندان مانند بومرنگ به سمتت کمانه کرده و برمی گردند؛ گاهی حتی سنگین تر از آنچه که به دنیا داده بودی.

در این روزهایی که بحران کرونا همه کشور را درگیر خود کرده، می توان این ضرب المثل را نوشت و در معرض دید قرار داد. در شرایط سخت است که مظنه آدم بودن ما دست خودمان می آید. اصلا بقیه را رها کن، این که درباره ما چه قضاوتی می کنند، مهم این است که حس و حال خودمان چطور است و منتظریم دنیای پیرامون مان و خدا با ما چگونه رفتار کند.

راستش در این شرایط بهتر است خودمان باشیم و خدایمان و قضاوت او. وقتی نگرشت چنین باشد دیگر نسبت به پیرامونت، آدم های اطرافت بی تفاوت نمی مانی. خودت از مرکز توجه خودت خارج می شوی و دیگران هم به اندازه خودت و خانواده ات برایت مهم می شوند. ذهنت فراتر از زمان و مکان می رود و به این فکر می کنی که اگر همه خوب باشند، من هم خوب خواهم بود و بالعکس. با چنین ذهنیتی در روزهای کرونایی همان گونه که به بهداشت فردی خودت فکر می کنی و نگران سلامت خودت هستی به دیگران هم فکر می کنی، به خصوص به دیگرانی که آن قدر تمکن مالی ندارند که بتوانند برای خود و خانواده شان حتی صابون به اندازه کافی بخرند یا وایتکس. وقتی فراتر از خودت فکر کنی و به بیان دیگر وحدت وجود شود راس تفکراتت دست به جیب می شوی و برای آن که ندارد اما بخشی از وجود توست هم صابون می خری و دستکش و وایتکس و ... حتی برای یک نفر که اگر همان یک نفر خوب باشد در سلامت او تو هم شریکی.

مسیح های زمان

محمد دلاوری، مجری تلویزیون بر این باور است در بحران های بزرگی مانند بحران ویروس کروناست که شخصیت و سعه صدر آدم ها خود را نشان می دهد. کسانی که در این فضا خودشان به شدت به استریل و بهداشت نیازمندند به کسانی که شرایطی ندارند تا بتوانند مرتب مثلا دست های خود را بشویند و آنها را استریل نگه دارند، نزدیک می شوند و به آنها کمک می کنند تا شرایط بهتری برای بهداشت و سلامت داشته باشند، مانند مسیحی هستند که به دنبال پاداش دنیوی نیستند. آنها روح بزرگی دارند و تلاش می کنند از این شرایط استفاده کرده و روح و بزرگ منشی خود را توسعه دهند. برای همین است که آستین بالا زده و پیشگام می شوند تا به تنهایی یا با تشکیل گروه هایی به نیازمندان کمک کنند.گاهی باید غذا و آب برسانند و گاهی مواد بهداشتی.این را هم بگویم در بحران هاست که گروه های مردم نهاد و کمپین هایی پیروز تر عمل می کنند که در طول سال که شرایط عادی است برای روزهای سخت تمرین کرده باشند و بدانند در بحران باید چگونه وارد عمل شوند تا بیشترین پوشش و تاثیر را داشته باشند.

به عنوان مثال کشور چین که موثرترین گروه های مردم نهاد را دارد، مدام این گروه ها را به مناسبت های مختلف تمرین می دهد، یادم است زمانی که در پکن بودم، روزی مراسمی در حال برگزاری بود و در فاصله تقریبا 10کیلومتری این میدان یک گروه در حال آماده باش بودند، وقتی به آنان گفتم میدان در فاصله زیادی از اینجا واقع شده است چرا شما در این مکان آماده باش هستید، گفتند: ما از این مراسم به عنوان تمرین استفاده می کنیم. به نظرم گروه های مردم نهاد کشورمان هم از این الگو استفاده کنند.

مسؤولیت پذیری اولویت است

این مجری تلویزیون در پاسخ به این که برخی بر این باورند تا مثلا به رفتگران، راننده های تاکسی و ... دولت باید کمک کند و در این روزها مواد شوینده و بهداشتی در اختیارشان بگذارد، می گوید: این که تفکر قابل قبولی نیست. در همه دنیا، حتی در کشورهای قدرتمند و صاحب اقتصاد قوی در بحران های بزرگ مردم به کمک دولت می آیند و به همنوعان خود کمک می کنند. دولت ما قوی نیست و اقتصاد ما با چالش های زیادی روبه روست. در چنین شرایطی اگر مردم از کمک به هموطنان خود شانه خالی کنند، بحران جدی تر می شود. الان موضوع سلامت در صدر اولویت ها واقع شده است. کرونا بیماری بسیار واگیرداری است. ما نمی توانیم نسبت به سلامت و بهداشت عمومی بی توجهی کنیم و منتظر باشیم تا دولت دست به کار شود. تک تک ما در قبال سلامت خودمان و همنوعانمان مسؤول هستیم. اگر می خواهیم زودتر بر این ویروس غلبه کنیم، باید بهداشت و مراقبت های فردی و اجتماعی به دغدغه همه ما تبدیل شود.

طاهره آشیانی - روزنامه نگار / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 31 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: asemaneto.ir شناسه مطلب: 993

به "سلامتی را با هم تقسیم کنیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سلامتی را با هم تقسیم کنیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید