حرفه ای پاک کردن ماهی در 4 مرحله

به گزارش آسمان تو، پاک کردن ماهی اولین مرحله از طبخ ماهی است که هرچند کار ساده ای به نظر می رسد، ولی احتیاج به مهارت دارد. با آموختن فوت و فن این کار می توانید به راحتی ماهی را در منزل پاک نموده و غذا های خوشمزه ای با آن درست کنید.

حرفه ای پاک کردن ماهی در 4 مرحله

خبرنگاران | سرویس آشپزی - هرچند پاک کردن ماهی برای خیلی ها خوشایند نیست، اما کار ساده ای است که پس از چند بار تکرار عادی می گردد. جدا کردن استخوان ها، تیغ ها، پولک، سر و دم ماهی و گاهی پوست آن احتیاج به مهارت و آموزش دارد و ما در این مقاله قصد داریم آن را با هم مرور کنیم.

مراحل پاک کردن ماهی

قبل از آغاز کار، چند لایه روزنامه روی سطح کار پهن نموده و یک کیسه پلاستیکی کنار دست خود قرار دهید تا قسمت های دورریز ماهی را در آن بریزید.

1) جدا کردن فلس ماهی

  1. ماهی را روی روزنامه قرار داده، دم ماهی را به سمت بالا بگیرید و با یک چاقوی تیز، روی سطح پوست آن بکشید تا فلس ها جدا شوند.
  2. جهت کشیدن چاقو روی پوست باید از سمت دم به سمت سر ماهی باشد یعنی خلاف جهت فلس ها.
  3. بهتر است جدا کردن فلس های ماهی را در یک فضای باز مانند حیاط انجام دهید تا پراکنده شدن فلس ها به اطراف، باعث کثیفی آشپزخانه نگردد.
  4. اگر زیاد ماهی مصرف می کنید و در آپارتمان زندگی می کنید، بهتر است یک فلس گیر تهیه کنید و با استفاده از آن به راحتی فلس های ماهی را جدا کنید.
  5. فلس های اطراف سر و زیر شکم ماهی را نیز با دقت جدا کنید.
  6. پس از جدا کردن فلس ها، روزنامه را همراه با فلس های روی آن جمع نموده و در کیسه پلاستیکی کنار دست خود بیندازید.
  7. ماهی را روی تخته آشپزی گذاشته و با استفاده از قیچی یا کارد تیزی بالک های آن را جدا کنید.

2) جدا کردن کله و دم ماهی

  1. محل اتصال کله ماهی و زیر گلوی آن (زیر آبشش ها) را با نوک کارد یک برش مورب زده، سپس کله ماهی را از لبه تخته آشپزی یا میز کار بیرون قرار دهید.
  2. حالا با یک دست ماهی را روی تخته یا میز محکم نگه داشته و با دست دیگر روی کله ماهی به سمت پایین فشار وارد کنید تا مفصل استخوان جدا گردد.
  3. سپس با استفاده از کارد، کله ماهی را از قسمت تنه آن جدا کنید.
  4. دم ماهی را از محلی که به تنه ماهی وصل است، قطع کنید.

3) تمیز کردن شکم ماهی

  1. برای تمیز کردن شکم ماهی باید شکم ماهی را بشکافید، ماهی را به پهلو خوابانده و با یک دست آن را نگه دارید.
  2. با دست دیگر نوک کارد را در قسمت پایین شکم ماهی (محلی که بالک ها را جدا نموده اید) فرو نموده و در امتداد خط گرده، پوست ماهی را تا بالا شکاف بزنید.
  3. کارد را در شکاف فرو برده و برش بزنید تا شکم ماهی باز گردد.
  4. حالا داخل شکم ماهی را خالی کنید.
  5. با توجه به نحوه پخت ماهی، آن را تکه تکه نموده یا به صورت درسته با آب سرد بشویید و خون و سیاهی موجود در لابه لای استخوان های داخل شکم ماهی را با نوک چاقو یا با یک برس بتراشید.
  6. پس از شستن ماهی، آن در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن خارج گردد.

4) جدا کردن پوست ماهی

  1. در صورتی که احتیاج به جدا کردن پوست ماهی دارید، با استفاده از یک چاقوی انعطاف پذیر و تیز، پوست ماهی را از قسمت دم ماهی برش بزنید.
  2. چاقو را به آرامی در زیر پوست ماهی وارد نموده و بدون وارد کردن فشار به سمت جلو، حرکت دهید تا پوست ماهی جدا گردد.
  3. این کار اندکی احتیاج به مهارت دارد و پس از تکرار مداوم می تواندی به راحتی از عهده آن برآیید.

نکته آخر

روش مورد استفاده برای پاک کردن ماهی به نوع ماهی و نحوه طبخ آن بستگی دارد. مثلا برای تهیه ماهی شکم پر احتیاجی به تکه کردن ماهی نیست و پس از پاک کردن ماهی باید آن را به صورت درسته بشویید، ولی درست کردن قلیه ماهی به تکه های ماهی احتیاج دارد. در این مطلب نحوه پاک کردن ماهی به طور کلی ارائه شد که امیدواریم مورد توجه شما قرار گرفته باشد. شما از چه روشی برای پاک کردن انواع ماهی استفاده می کنید؟ منتظر دریافت تجربیات شما در این زمینه هستیم.

منبع: setare.com
انتشار: 13 تیر 1400 بروزرسانی: 13 تیر 1400 گردآورنده: asemaneto.ir شناسه مطلب: 1851

به "حرفه ای پاک کردن ماهی در 4 مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حرفه ای پاک کردن ماهی در 4 مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید