شرایط بحرانی فرونشست زمین در منطقه ورامین

به گزارش آسمان تو، تهران (پانا) - عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از آغاز همکاری این مرکز با موسسه آب و خاک وزارت جهادکشاورزی در خصوص کاهش مخاطره فرونشست ورامین خبر داد.

شرایط بحرانی فرونشست زمین در منطقه ورامین

به گزارش وزارت راه و شهرسازی، علی بیت اللهی در خصوص جزئیات انعقاد تفاهم نامه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با موسسه آب و خاک وزارت جهادکشاورزی در خصوص مطالعه مشترک برای ارایه راهکارهای کاهش فرونشست زمین به ارایه توضیح پرداخت.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به بند ض ماده 14 قانون مدیریت بحران و وظایفی که بر اساس این قانون برای کاهش مخاطرات فرونشست و کاهش خطر زلزله برعهده مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نهاده شده است، گفت: از آنجایی که 80 درصد هدررفت آب های زیرزمینی بر اساس مطالعات و تحقیقات در حوزه کشاورزی به دلیل حفر چاه های غیرمجاز و روش های منسوخ شده آبیاری و عدم بازیافت آب ها انجام می شود، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برای تکمیل مطالعات خود و ارایه راهکارهای مناسب در خصوص اصلاح مصرف آب های زیرزمینی و کاهش مخاطره فرونشست و تکمیل شبکه دانش، تفاهم نامه ای را با شرکت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی به امضا رساند.

بیت اللهی ضمن تاکید بر این مطلب که فرونشست زمین در مناطقی از کشور همچون ورامین به مرحله بحرانی رسیده است، اضافه نمود: در نظر است تا در منطقه ورامین و روستای مشخص آباد که فرونشست زمین در آن منطقه به فاجعه تبدیل شده، مطالعه موردی فرونشست را به عنوان الگو انجام داده و با انجام مطالعات موردی از این دست در مناطق پرخطر از نظر فرونشست، راهکارهای مناسبی را به دولت ارایه دهیم.

وی تاکید کرد: مطالعات عمده در خصوص شناخت پدیده فرونشست زمین و مقابله با آثار زیانبار آن اجرا شده است اما در خصوص نوع آبیاری و شیوه کشت و زرع، وزارت جهادکشاورزی باید نظر بدهد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی سرعت دادن به انجام این مطالعات را نیازمند تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه دانست و گفت: چنانچه تامین اعتبار انجام شود ظرف مدت کوتاهی تحقیقات انجام و راهکارهای عملیاتی و اجرایی برای مقابله با فرونشست در مقیاس ناحیه ای ارایه خواهد شد.

وی توضیح داد: هم اکنون در مراجع علمی با اصطلاح آب مجازی روبه رو هستیم. این بدان معناست که در برخی از کشورهای پیشرفته به دلیل جلوگیری از هدررفت آب از کاشت برخی از محصولات کشاورزی که نیاز به آب فراوان دارد ممانعت می شود، حتی در کشورهایی که از نظر آب، مسئله ای وجود ندارد. این مدیریت صحیح سبب شده مصرف آب زیرزمینی به نسبت کمتر شود.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 25 خرداد 1400 بروزرسانی: 25 خرداد 1400 گردآورنده: asemaneto.ir شناسه مطلب: 1819

به "شرایط بحرانی فرونشست زمین در منطقه ورامین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شرایط بحرانی فرونشست زمین در منطقه ورامین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید