ملاقات نمایندگان معاونت علمی و فناوری با مقامات کشور ارمنستان، ایجاد پارک فناوری مشترک میان دوکشور
به گزارش آسمان تو، یک هیات 50 نفره از شرکت های دانش بنیان و خلاق ایرانی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای دومین بار راهی ارمنستان شدند.
با ما سفر کنید و با تور ارمنستان ارزان از کشور جذاب همسایه دیدن کنید و شهر زیبای ایروان را ببینید.
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این سفر با هدف توسعه بازار جهانی محصولات و خدمات ایران ساخت انجام شد تا شرکت های ایرانی در نشست های رودررو با همتایان ارمنی خود فضای کار اشتراکی میان دو کشور را تسهیل نمایند. این کار به ورود محصولات و خدمات دانش بنیان ایرانی به بازار اوراسیا هم یاری می نماید.
مهدی الیاسی معاون سیاست گزاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و عباس بدخشان ظهوری سفیر ایران در ارمنستان، شرکت ها را همراهی می نمایند. در این سفر نمایندگان ایرانی با مقامات این کشور ملاقات و گفت و گو و بر توسعه روابط میان دو کشور تاکید کردند.
ضرورت توسعه همکاری های دانشگاهی میان 2 کشور
ووهان کروبیان، وزیر اقتصاد ارمنستان در ملاقات با معاون سیاست گزاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به روابط گسترده ایران و ارمنستان، گفت: همه همکاری ها اعم از مالی و فناورانه مورد حمایت کشور ارمنستان است. ما علاقه مند به توسعه همکاری های دانشگاهی میان دو کشور هستیم.
وی اضافه کرد: باید فضا و زیرساختی فراهم کنیم که شرکت های فناور دو کشور را به یکدیگر معرفی کنیم و شورومی برای معرفی محصولات و خدمات شرکت های دانش بنیان و خلاق دو طرف ایجاد گردد.
به گفته کروبیان، ایجاد پارک فناوری مشترک میان ایران و ارمنستان در محدوده منطقه نخجوان-آرارات یک ایده خوب است و کوشش می کنیم این پارک را طی مدت 6 ماه راه اندازی و تجهیز کنیم. فعالان حوزه تجهیزات پزشکی و بیمارستانی هم می توانند جزء نخستین گروه های مستقر در این پارک باشند.
وزیر اقتصاد ارمنستان بعلاوه بیان نمود: می توانیم بسته بندی و صادرات داروهای ایرانی را هم انجام دهیم. اگر دارویی از کشور ایران در ارمنستان ثبت گردد به بازار اوراسیا هم ورود خواهد نمود.
وی ادامه داد: هوشمندسازی و شهر هوشمند یکی دیگر از حوزه هایی است که می توانیم برای توسعه آن با یکدیگر همکاری کنیم. تعداد زیادی از مردم ارمنستان در دیگر کشورها زندگی می نمایند که این موضوع فرصت خوبی برای معرفی و ایجاد بازار خارجی محصولات فناورانه ایرانی محسوب می گردد.
حمایت از استارتاپ ها
دیوید ساهاکیان معاون وزیر فناوری های پیشرفته ارمنستان هم میزبان هیات اعزامی معاونت علمی و فناوری به این کشور بود، وی در این ملاقات با اشاره به ارائه خدمات مناسب دولت ارمنستان به استارتاپ ها و شرکت های فناورانه، گفت: ما برای آنها برنامه های آموزشی کوتاه و بلندمدت در نظر گرفته ایم و یاری های بلاعوض هم به آنها ارائه می کنیم.
وی اضافه کرد: یکی از علایق ما توسعه فناوری های حوزه تلکام، ارتباطات و مخابرات، فضا، فناوری های پیشرفته، زیست فناوری، فینتک، اینترنت اشیا و غیره با ایران است. امیدواریم بتوانیم با یاری دو کشور این فناوری ها را توسعه دهیم.
توسعه همکاری های فناورانه
این نشست ها با ملاقات مهدی الیاسی معاون سیاست گزاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاون وزیر زیرساخت ارمنستان ادامه یافت. در این جلسه بر توسعه روابط میان دو کشور در 3 حوزه راه سازی، دفع زباله و پسماند تاکید و آینده و منظره همکاری ها میان ایران و ارمنستان خوب ارزیابی شد. بعلاوه در این نشست توسعه مشترک فناوری های حوزه های فناورانه آب، انرژی، هوشمندسازی، تجهیزات و زیرساخت های کشاورزی هم مورد تاکید نهاده شد.
استفاده از نوآوری های ایرانی برای برطرف مسائل کشورهای همسایه
مهدی الیاسی معاون سیاست گزاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این ملاقاتها گفت: بر اساس تجربه ایران در همکاری های بین المللی علم و فناوری به خصوص نقشی که در اقدامات جهانی برای مبارزه با پاندمی کووید-19 داشته ایم، می توان تصدیق کرد که تبادل باز فناوری های پیشرفته در سطح بین المللی یک امکان حیاتی را برای تضمین برخورداری و پیشرفت روزافزون ملت ها فراهم می نماید.
وی اضافه کرد: کشور من در مصادیق فراوانی کوشش نموده است تا با این نگرش، از قابلیت های نوآورانه کسب وکارهای ایرانی برای برطرف مسائل کشورهای دیگر استفاده کند.
به گفته الیاسی، استقبال کسب وکارهای ایرانی ارمنستاین در این نشست مؤید فرصت های مناسب همکاری بین دو کشور است. امیدوارم با توجه به فرصت همسایگی دو کشور و بعلاوه پیوند فرهنگی و زبانی که میان بخش بزرگی از مردم ایران با مردم کشور ارمنسان برقرار است، مناسبات تجاری از این نوع و همکاری های علمی و فناوری میان دو کشور در آینده با رونق بیشتری همراه باشد.
معاون سیاست گزاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بعلاوه بیان نمود: ایران به پشتوانه بیش از هفت هزار شرکت دانش بنیان و خلاق از یک ظرفیت فناورانه گسترده برای ارتقای بهره وری صنایع مختلف به یاری فناوری برخوردار است.
وی ادامه داد: کشور ما علاقمند است که در همکاری های بین المللی خود و به طور مخصوص با کشورهای دوست، رویکردی باز نسبت به اشتراک گذاری دانش، تخصص فنی و تجارب سیاستی برای توسعه فراگیر کشورهای شریک اتخاذ کند.
الیاسی با اشاره به تجربه ایران در زمینه همکاری های بین المللی در حوزه کرونا، گفت: بر اساس این تجربیات، می توان تصدیق کرد که تبادل باز فناوری های پیشرفته در سطح بین المللی یک امکان حیاتی را برای تضمین برخورداری و پیشرفت روزافزون ملت ها فراهم می نماید.
معاون سیاست گزاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اضافه کرد: برای مثال در زمینه چالش جهانی کووید-19، حمایت های ایران باعث شد تا شرکت های فناوری محور ایرانی، تجهیزات و داروهای مربوط به تشخیص و درمان کووید19 را در سطح استانداردهای بین المللی طراحی و فراوری نمایند. به نحوی که نه تنها وابستگی کشور به واردات این محصولات قطع شد، بلکه امکان یاری و صادرات به سایر کشورها هم فراهم شد.
وی بعلاوه گفت: امیدوارم با تکیه بر قابلیت های فناورانه ای که در بیشتر شرکت های حاضر در این نشست وجود دارد و سابقه مثبت همکاری های دو کشور در زمینه های مختلف اقتصاد و تجارت، فرصت های مناسبی برای همکاری کسب و کارها و دانشمندان دو کشور فراهم گردد
منبع: خبرگزاری فارس