انژکتور شور چیست؟ آنالیز علت ممنوعیت استفاده در نمایندگی ها

به گزارش آسمان تو، انژکتور شور دستگاهی است که برای شستشو و تست انژکتور خودروها استفاده می گردد. این تجهیز از حمام التراسونیک برای شستشو و از چند لوله مدرج برای مقدار گیری خروجی انژکتور استفاده می نماید. اما کارکرد این دستگاه و علت ممنوعیت آن در نمایندگی ها چیست؟

انژکتور شور چیست؟ آنالیز علت ممنوعیت استفاده در نمایندگی ها

بیت ران - رضا نوروزی: به مرور زمان و در نتیجه کارکرد موتور، امکان رسوب ناخالصی های سوخت در خروجی انژکتور و گرفتگی آن وجود دارد. در نتیجه پاشش سوخت و عملکرد موتور با اختلال روبرو می گردد. در این صورت بعضی از مکانیک ها استفاده از دستگاهی به عنوان انژکتور شور را پیشنهاد می نمایند.

انژکتور یا افشانک

انژکتور یک کلمه فرانسوی و معادل Injector در زبان انگلیسی است. معادل فارسی انژکتور، پاشانه یا افشانک نامیده می گردد. افشانک یک نازل برای تزریق سوخت، هوا و بخار آب تحت فشار است. این وسیله اولین بار از طریق یک فرانسوی به نام آنری ژیفار در سال 1858 میلادی اختراع شد. افشانک یکی از انواع شیرهای سولنوییدی است که عمل باز و بسته شدن مجرای خروجی آن از طریق فرمان ارسالی ECU انجام می گردد. برای باز و بسته شدن سوزن افشانک، با دریافت فرمان از واحد کنترل (ECU)، جریان ضعیفی از درون سیم پیچ سولنویید انتهای آن عبور می نماید، باعث مغناطیسی شدن هسته می گردد و سوزن آن را به حرکت درمی آورد.

انژکتورها نقش بسیار مهمی در سیستم سوخت رسانی خودروهای امروزی دارند. سوخت رسانی از طریق افشانک کامل و بسیار دقیق تر از سوخت رسانی کاربراتوری است. زمان و نحوه پاشش سوخت از طریق انژکتورها به راحتی از طریق واحد کنترل الکترونیکی تنظیم می گردد. پاشش سوخت افشانک می تواند از کمترین زاویه (حلقه بسته)، تا بیشترین زاویه (حلقه باز) تغییر کند. این تغییر نوع پاشش، تاثیر مهمی در کارکرد بهینه موتور در دورهای مختلف دارد.

نحوه عملکرد انژکتورشور

انژکتور شور با روش حمام التراسونیک، افشانک را می شوید. حمام التراسونیک برای زدودن آلودگی از روی قطعات فلزی و غیر فلزی که شستن آن ها به روش های معمول سنتی سخت است، به کار می رود. امواج فراصوت از طریق فرستنده های متصل به دیواره ی فلزی مخزن که آن را مبدل می نامند، باعث ایجاد لرزش شدید درون مایع می گردد. این لرزش باعث پدیده ای به نام حباب زایی می گردد. در این حالت حباب های بسیار ریز به صورت ناپایدار پیوسته تشکیل و منفجر می شوند. جنبش شدید موجود درون مایع، باعث فعال شدن بیشتر شوینده شده، و عمل شستشو را سرعت می بخشد.

بعد از شستشو در حمام التراسونیک، انژکتورها در بخش دیگر دستگاه، از نظر نوع پاشش تست می شوند. این تست الگوی پاشش و اندازه آن را آنالیز می نماید. البته تحلیل نتایج حاصل از تست از طریق کاربر انجام می گردد.

علت ممنوعیت استفاده انژکتور شور در نمایندگی ها

نمایندگی های مجاز خدمات پس از فروش خودروسازان، تا چند سال پیش، از انژکتور شورها استفاده می کردند. اما به این علت که افشانک های شسته شده، باز هم با مشکل روبرو می شدند و شستشو یک راه موقتی به حساب می آمد، استفاده از آن را ممنوع کردند. علت دیگر ممنوعیت استفاده از انژکتور شورها در نمایندگی ها تغییر رویکرد از تعمیر به تعویض قطعات است.

منبع: بیت ران
انتشار: 9 شهریور 1403 بروزرسانی: 9 شهریور 1403 گردآورنده: asemaneto.ir شناسه مطلب: 2488

به "انژکتور شور چیست؟ آنالیز علت ممنوعیت استفاده در نمایندگی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انژکتور شور چیست؟ آنالیز علت ممنوعیت استفاده در نمایندگی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید